Hele vinteren har Hussain ventet på ferske lam. Den lille kjøttbutikken hans går dårlig. Ingen vil ha frosset lam, bare ferske dyr. Endelig ringer telefonen og Hussain kan dra til slakteriet for å slakte, på tradisjonell muslimsk måte, halal. Når Hussain kommer tilbake til butikken med bilen full av ferske lam, erkjenner han at nabolaget hans er «forandret». Marokkanere og tyrkere har flyttet inn og de vil bare ha guttelam!
Hussain har mest jentelam i bilen og han prøver med alle midler å overbevise kundene om at i Norge er det likestilling og at guttekjøtt er like mye verdt som jentekjøtt!
Hussains gode humør gjør han til en god selger, og filmen gir et unikt innblikk i livet i en innvandrerbutikk på østkanten på Grünerløkka i Oslo.
56 år gamle Hussain kom til Norge i 1972 som en av de første fremmedarbeiderne fra Pakistan. Men å drive småbutikk er lite lønnsomt. Supermakeder som tilhører de store kjedene etablerer seg i bydelene. De gjør storinnkjøp sammen og kan derfor selge billigere varer enn det Hussain kan gjøre.
Dette har Hussains tre sønner innsett. Derfor har de ikke lyst til å drive kjøttbutikken videre etter faren. Istedenfor tar de høyere utdanning for å bli sivilingeniør, siviløkonom og lege. Dette illustrerer dilemmaet mange pakistanske familier opplever. Andre-generasjons innvandrere blir påvirket av mulighetene i Norge og vil ikke overta de tradisjonelle familiebedriftene.
Hussains Kjøttbutikk er en av de mest populære TV-filmene i Norgeshistorien. Filmen er en av de første portretter av en individuell innvandrer i Norge og den ble vist 4 ganger i løpet av to uker på NRK. To av sendingene var ønskerepriser fra publikum. Hussain fikk besøk i butikken sin av seere fra inn- og utland, fra Skottland og Kirkenes.
Det er den første filmen som Fridtjof Kjæreng selv filmet, i sin helhet.
Fridtjof Kjæreng ble tildelt Grünerløkkas kultur pris «Grüner Village prisen 2000» for sitt sosiale engasjement i dokumentarfilmer generelt og «Hussains kjøttbutikk» spesielt.
Produsent: Fridtjof Kjæreng
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Foto: Fridtjof Kjæreng
Medv.: Hussain Ghulam
Klipp: Kjetil Solhøi
Lengde: 42 og 52 m. (norsk og engelsk tekst)
Finansiering:
Norsk Filminstitutt v/Eva Færevåg
Nordnorsk Filmsenter AS v/Paul-Anders Simma