Kong Hussain av Pakistan – Dronning Asia av Norge

Hussains kjøttbutikk

Dokumentarfilmen fra Hussain kjøttbutikk ble en kjempesuksess på tv og ble vist hele 4 ganger i år 2000. Filmen har deltatt på festivaler rundt om i verden. Nå skal det lages ny film om Hussain!

Tilbake til Pakistan

Et år etter at filmen ble vist på tv fikk Hussain hjerteproblemer. Han solgte butikken og bygger nå stort hus i Pakistan for pengene. Men kona Asia vil ikke flytte med ham tilbake. Hun blir likevel med for å se på huset når de skal gifte bort yngste sønnen med ei pakistansk jente. Hva vil Asia gjøre? Velger hun å bli i Pakistan eller reiser hun tilbake til Norge der barna og barnebarna bor?

Filmen følger familien Hussain nært i hverdagen og beskriver de forskjellige interessene familiemedlemmene har. Foreldrene savner hjemlandet mens 2. generasjon får utdannelse og trives bedre i Norge.

Filmen skal vises i NRK på nyåret og er støttet av Norsk Filmfond. Filmen vurderes nå for visning i de andre nordiske tv kanalene.

Filmen produseres av f(x) produksjoner og er regissert av Fridtjof Kjæreng som sist ble kjent gjennom filmen “Fuckin’ Rock’n’ Rolla” som skapte mye oppstand gjennom sin beskrivelse av et ungdomsmiljø på landsbygda i Nord Norge. Filmen vises igjen i TV2 i sommer.

Produksjonsfakta

Produsent: f(x) produksjoner 2004
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Foto: Fridtjof Kjæreng
Klipp: Erland Edenholm
Lengde: 50 m.
Finansiering: Norsk filmfond, Nordisk film- og TV-fond, NRK, YLE
Første gang sendt: NRK1 19.4.2005

Andre sider: NRKs programsider

Priser og nominasjoner


Vinner av Prix Europa IRIS i 2005


Nominert til Amanda i  2005

Produsent: f(x) produksjoner 2004
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Foto: Fridtjof Kjæreng
Klipp: Erland Edenholm
Lengde: 90/50 m.
Salg:
Finansiering: Norsk filmfond, Nordisk film- og TV-fond, NRK, YLE