Med Kayaque i Kano, Femunden

På tur med Lars Monsen (3)

NRK1 søndag 20. mars 2005 kl. 20.45

Femunden er Norges tredje lengste innsjø. Her finnes mange urørte vassdrag og det er gode muligheter for å fange storørret. For Lars og turkamerat Trond er dette utvilsomt et fint sted å være. Men hvordan går det med hunden Kayaque i kano?

Kayaque er en alaskan malamute som er veldig flink til å gå med kløv. Han er derfor en ypperlig turkamerat på sommerstid, men en padletur på Femunden byr på en liten utfordring: Kayaque har aldri tidligere vært i en kano…

Hvem er best?

Turkamerat Trond Strømdahl har Lars blant annet gått Norge på langs sammen med. Trond er overbevist om at han er en langt bedre fisker enn Lars, og i de fiskerike vannene blir det god anledning til å konkurrere.

Etter å ha tatt seg opp Røavassdraget besøker de Robert Sørlie, av de fleste regnet som Norges beste hundekjører. Sørlie har blant annet vunnet det prestisjetunge Iditarod-løpet i Alaska.

Om serien

Lars Monsen, som ble kjent for tv-seerne med suksesserien ”Canada på tvers”, begir seg ut i villmarken igjen, men denne gangen går turen i norsk terreng. Han har med seg regissør Fridtjof Kjæreng som turkamerat, og de reiser med hundespann i Svartisen, med kano i Femunden og til fots på Finnmarksvidda.

Lars Monsen og regissør Fridtjof Kjæreng tar seerne med på spektakulære naturopplevelser i forskjellige norske omgivelser. Underveis får de følge av hundespann, de blir utfordret i isfiskekonkurranse, svømmer i Norges lengste underjordiske elv og treffer en skummel mann med revolver.

Produksjonsfakta

Produsent: samproduksjon mellom f(x) produksjoner og NRK Underholdningsavdelingen 2005
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Foto: Fridtjof Kjæreng
Klipp: Jo Eldøen, Trygve Hagen, Charlotte Kahn og Thomas Østbye
Lengde: 6 episoder a 29 m.