Med Kayaque i Kano, Femundsmarka

På tur med Lars Monsen (4)

NRK1 søndag 27. mars 2005 kl. 20.45

Lars og Kayaque fortsetter turen i Femundsmarka. Der møter de blant annet en fyr som praktiserer en utradisjonell form for gjeddejakt.
Lars og Kayaque tar seg over innsjøen Rogen, som ligger helt inne ved grensen til Sverige. Derfra fortsetter turen nedover elven Mugga. Litt senere møter han en småskummel type. Man skiller seg unektelig litt ut når man bruker revolver for å få has på storgjedda…

Sammen med tilsvarende vernede områder på svensk side, utgjør Femundsmarka nasjonalpark et av de største urørte villmarksområdene i Sør-Skandinavia. Her finnes flere sjeldne smådyr- og fuglearter.

Om serien

Lars Monsen begir seg ut i villmarken igjen, men denne gangen går turen i norsk terreng. Han har med seg regissør Fridtjof Kjæreng som turkamerat, og de reiser med hundespann i Svartisen, med kano i Femunden og til fots på Finnmarksvidda.

Lars Monsen og Fridtjof Kjæreng tar med seerne på spektakulære naturopplevelser i forskjellige norske omgivelser. Underveis får de følge av hundespann, de blir utfordret i isfiskekonkurranse, svømmer i Norges lengste underjordiske elv og treffer en skummel mann med revolver.

Produksjonsfakta

Produsent: samproduksjon mellom f(x) produksjoner og NRK Underholdningsavdelingen 2005
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Foto: Fridtjof Kjæreng
Klipp: Jo Eldøen, Trygve Hagen, Charlotte Kahn og Thomas Østbye
Lengde: 6 episoder a 29 m.