Se Hussains kjøttbutikk på internett

Kjøp eller lei filmen for streaming her.
Filmen og bonusmaterialet kan sees med norsk undertekst.

VOD er tilgjengelig i hele verden.

Se trailer her:
Hussains kjøttbutikk – trailer

NORSK: Klikk her for å kjøpe filmen på norsk

Hele vinteren har Hussain ventet på ferske lam. Den lille kjøttbutikken hans går dårlig. Ingen vil ha frosset lam, bare ferske dyr. Endelig ringer telefonen og Hussain kan dra til slakteriet for å slakte, på tradisjonell muslimsk måte, halal. Når Hussain kommer tilbake til butikken med bilen full av ferske lam, erkjenner han at nabolaget hans er «forandret». Marokkanere og tyrkere har flyttet inn og de vil bare ha guttelam!

Hussain har mest jentelam i bilen og han prøver med alle midler å overbevise kundene om at i Norge er det likestilling og at guttekjøtt er like mye verdt som jentekjøtt!

Hussains gode humør gjør han til en god selger, og filmen gir et unikt innblikk i livet i en innvandrerbutikk på østkanten på Grünerløkka i Oslo.

56 år gamle Hussain kom til Norge i 1972 som en av de første fremmedarbeiderne fra Pakistan. Men å drive småbutikk er lite lønnsomt. Supermakeder som tilhører de store kjedene etablerer seg i bydelene. De gjør storinnkjøp sammen og kan derfor selge billigere varer enn det Hussain kan gjøre.

Dette har Hussains tre sønner innsett. Derfor har de ikke lyst til å drive kjøttbutikken videre etter faren. Istedenfor tar de høyere utdanning for å bli sivilingeniør, siviløkonom og lege. Dette illustrerer dilemmaet mange pakistanske familier opplever. Andre-generasjons innvandrere blir påvirket av mulighetene i Norge og vil ikke overta de tradisjonelle familiebedriftene.

Hussains Kjøttbutikk er en av de mest populære TV-filmene i Norgeshistorien. Filmen er en av de første portretter av en innvandrer i Norge. To av sendingene var ønskerepriser fra publikum. Hussain fikk besøk i butikken sin av seere fra inn- og utland, fra Skottland og Kirkenes.

Innholdet er beskyttet av Åndsverksloven. Denne filen kan kun benyttes til fremvisning i private hjem.
Alle andre rettigheter er forbeholdt rettighetshaver, f(x)® produksjoner AS. Uautorisert kopiering, distribusjon,
utlåning, organisert bytting, offentlig visning og kommersielt bruk er forbudt uten særskilt avtale med rettighetshaver.