Svartisen

På tur med Lars Monsen (2)

NRK1 søndag 13. mars 2005 kl. 20.45

Selv for en garvet friluftsmann som Lars Monsen blir det en innholdsrik tur på Svartisen. Brekurs, røyefiskekonkurranse og leting etter jaktfalk er noen av opplevelsene. Turkamerat Fridtjof Kjæreng får med det meste på kamera.

Lars og Fridtjof fortsetter sin tur på Saltfjellet og i Svartisen. De er kommet til Søndre Bjøllåvann, av mange regnet som et av landets beste røyevann. Gutta kaster slukene uti med store forhåpninger om å få en skikkelig rugg på kroken.

Jaktfalker

Senere treffer de to oppsynsmenn fra Statens fjelloppsyn. Lars blir invitert med for å se etter jaktfalk. Den sjeldne fuglen er ettertraktet på det illegale markedet, der kjøpere er villig til å betale opptil 60 000 kroner for et eksemplar av den utrydningstruede fuglearten. Hittil er den kun observert på tre steder i Saltfjellet.

Brekurs

Turen går videre med hundespannet over Svartisen og ned til brearmen Engabreen. Her møter de Annette Myrvang, som gir dem et brekurs.

Om serien

Lars Monsen begir seg ut i villmarken igjen, men denne gangen går turen i norsk terreng. Han har med seg regissør Fridtjof Kjæreng som turkamerat, og de reiser med hundespann i Svartisen, med kano i Femunden og til fots på Finnmarksvidda.

Lars Monsen og regissør Fridtjof Kjæreng pakker sekk og filmkamera og reiser ut på tre svært forskjellige turer. De tar med seerne på spektakulære naturopplevelser i forskjellige norske omgivelser. Underveis får de følge av hundespann, de blir utfordret i isfiskekonkurranse, svømmer i Norges lengste underjordiske elv og treffer en skummel mann med revolver.

Produksjonsfakta

Produsent: samproduksjon mellom f(x) produksjoner og NRK Underholdningsavdelingen 2005
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Foto: Fridtjof Kjæreng
Klipp: Jo Eldøen, Trygve Hagen, Charlotte Kahn og Thomas Østbye
Lengde: 6 episoder a 29 m.